Lipno 2015 - 1.část

Název

Lipno 2015 - 1.část

Popis

Druhý srpnový týden je z dlouhodobého hlediska ze všech srpnových (ne-li prázdninových) týdnů teplotně i srážkově nejstabilnější. Není moc horko ani zima, moc sucho ani mokro, výkyvy počasí mají jen lehce kolísavý (nebo spíš kolíbavý) charakter.
Ukolíbáni tímto vědomím, vyplývajícím nejen ze statistik ČHMÚ, ale i z vlastní zkušenosti, odjížděli jsme vloni na Lipno naprosto v klidu, nepříznivou předpověď počasí házejíc za hlavu. A ejhle! Meteorologové se kupodivu trefili. Teplota se pohybovala mezi 13 - 18 °C, pršelo téměř denně, a kdybychom se po večerech nezahřívali Activitami, drinky a koktejly, museli bychom si zatopit v kamnech.
Poučeni novou zkušeností, letos jsme v obezřetnosti ohledně počasí nepolevili. Správně jsme předpokládali, že aby zůstal druhý srpnový týden i nadále teplotně nejstabilnější, musí být po loňském marastu zákonitě vedro a sucho, stejně tak jako celé prázdniny.
Připravili jsme se opravdu důkladně. Nechyběly klobouky, brýle, opalovací krémy, Panthenoly, voda, mrkev, plavky...Ale moc to nepomáhalo. Vedro bylo fakt k nevíře! (Nevíte, kde koupit vějíře?)
Řekli jsme si, že se na tu monotónní oblohu bez mráčku nebudeme mračit, protože by nás to stejně neochladilo, a kromě vějířů z karet a křížovek jsme zavedli další účinná antihicová opatření. Vyjádřeno čísly, vypili jsme minimálně třikrát tolik tekutin než obvykle, minimálně dvě hodiny denně jsme byli za koupáky, minimálně jednou denně jsme si dávali dvacet a minimálně dvacetkrát denně jsme se smáli tak, až těm chechtavějším z nás tekly slzy. Hodně osvěžující!
Potvrdilo se, že na to, jestli je hezky, nemusí mít počasí zásadní vliv.

Fotky tentokrát moc komentovat nebudu. (Budu doufat, že Vás osloví samy. :))
Tak se mějte hezky a děkuju za návštěvu...

Období

Statistiky

  • 46 fotek
  • 72 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
Lipno 2015 - 1.část
Komentáře Přidat